Mainostoimisto – Kysy Sepolta2020-02-08T09:28:57+00:00

Mainostoimisto ilman paskanjauhantaa.

Seppo vastaa

Eikö se ole ihan sama miltä firman logo näyttää?2019-08-28T04:32:16+00:00

Ei ole. Asiakkaat tekevät oletuksia palveluistasi myös sen perusteella, mikä on firmasi markkinoinnin ilme. Jos se näyttää kuonalta, se varmaan myös on kuonaa. Näin ajattelee useampi asiakas, ihan riippumatta siitä, onko se palvelu oikeasti kuonaa.

Kannattaa pitää yllä tiettyä julkisivua. Tähän pääsee rakentamalla markkinointi-ilmeen peruspalikat alusta pitäen oikealla tavalla ja oikean näköisiksi. Sen jälkeen voit huseerata firmassasi miten tahdot. Pääasia, että näyttää hyvältä ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

#mainostoimisto #mainos #markkinointi #viestintä

Mikä on banneri?2019-08-28T04:41:59+00:00

Se on mikä tahansa netissä julkaistu mainoskuva. Sellaisia voi laittaa Facebookiin, Instagramiin, Linkediniin tai mihin tahansa muuhun some-sovellukseen tai minne tahansa nettisivustoille.

Tarvitset oikean kokoisia ja sisältöisiä bannereita mainostaaksesi palveluitasi netissä, Seppo suunnittelee sinulle materiaalit käden käänteessä.

#mainostoimisto #mainos #markkinointi #viestintä

Miksi kuvien perässä on .jpg .png .ai .indd .pdf tai muuta hepreaa?2019-08-28T04:45:09+00:00

Pisteen perässä oleva loppupääte kertoo missä muodossa kuva on tallennettu. Sepon kanssa toimiessasi sinun ei tarvitse vaivata päätäsi niillä. Oli tilauksesi sitten lehtimainos, banneri, logo tai mikä tahansa, Sepolta saat kuvat aina tarkoitusta vastaavassa muodossa ja lisäksi saat jokaisen toimituksen mukana selvät ohjeet mikä kuvamuoto on tarkoitettu mihinkin. 

#mainostoimisto #mainos #markkinointi #viestintä

Miksi siellä somessa kannattaa mainostaa?2019-08-28T04:32:40+00:00

No siksi, että siellä pyörivät nykyään kaikki, myös ne olemassaolevat ja tulevat asiakkaasi.

Mutta somessa kannattaa mainostaa sillä tavoin kohdennetusti, että saa euroilleen vastinetta ja että viesti tavoittaa ne, joille se on suunniteltukin. Tässä Seppo auttaa, eli suunnittelee ja toteuttaa mainokset nettiin puolestasi.

Sanot vain, paljonko haluat käyttää rahaa, niin Seppo hoitelee loput.

#mainostoimisto #mainos #markkinointi #viestintä

Minulla ei hajuakaan millainen mainos olisi hyvä, voinko silti tilata mainoksen?2019-09-06T10:57:05+00:00

Ilman muuta voit. Seppo kartoittaa ensin kanssasi mitä mainokselta haluat, eli mikä on tavoitteesi, kuinka paljon rahaa olet kaavaillut käyttäväsi, minkälaista tyyliä voisi käyttää ja muita tarpeellisia lähtötietoja.

Lähtötietojen pohjalta saat ehdotuksen, jota voit kommentoida ja kertoa mistä pidät ja mistä et. Kommenttiesi pohjalta Seppo tekee rautaisella ammattitaidolla lopullisen mainoksen.

Ja muista, että Seppo auttaa aina ja jos Sepolla ei heti ole sinulle vastausta, Seppo kaivaa vastauksen, vaikka routaisesta maasta.

Minulla ei ole kuvia, saako niitä teiltä tai jostain muualta?2019-09-03T06:06:32+00:00

Kyllä saat Sepolta. Harvalla varsinkaan pienemmällä firmalla on itsellään tarpeeksi laadukkaita kuvia, joita voi käyttää mainoksissa.

Tilauksen yhteydessä käymme aina Asiakkaan kanssa läpi ja sovimme käytettävän kuvamateriaalin. Käytännössä vaihtoehtoja on neljä: Asiakkaan toimittamat kuvat, Sepon ottamat kuvat, alihankkijoiden eli muiden valokuvaajien käyttäminen tai kuvapankkikuvat.

Asiakkaan kanssa sovitaan aina mistä kuvat hankitaan. Valintaan vaikuttaa Asiakkaan budjetti ja haluttu lopputulos. Halvin vaihtoehto on Asiakkaan omat kuvat, jos ne on jo olemassa, sen jälkeen yleensä kuvapankkikuvat ja kalleimmat ovat valokuvaajien ottamat räätälöidyt kuvat.

Kuvapankkikuvat ovat lähes aina sellaisia, joita käyttävät myös muut firmat ja mainostoimistot, kun taas omat, Sepon ja muiden valokuvaajien ottamat on sitten ainutlaatuista, eikä muilla ole samoja kuvia.

Kysy siis Sepolta, niin Sepon mainospalvelu hoitaa tämänkin homman puolestasi.

Miten saan seuraajia somessa?2019-08-28T04:42:31+00:00

Seuraajia saat monella eri tavalla.

Tuottamalla loistavaa sisältöä, joka kiinnostaa nykyisiä ja haluamiasi asiakkaita. Mitä enemmän teet laadukasta sisältöä, jota porukka klikkailee ja jakaa, sitä enemmän saat seuraajia. Sisältö voi olla tekstiä, kuvaa, videota, mainoksia, bannereita, logoja, meemejä tai mitä tahansa, kunhan porukka tykkää, klikkaa, kommentoi ja jakaa.

Voit myös ostaa seuraajia ja tykkäyksiä riihikuivalla rahalla yksinkertaisesti mainostamalla. Mitä enemmän käytät rahaa, sitä enemmän porukkaa tavoitat.

On myös vippaskonsteja, kuten someringit ja monet muut keinot, joilla saa tykkäyksiä ja seuraajia, mutta kohderyhmä niitä käyttämällä on sitten yleensä kuraa. Samoin jos tunget mainosrahaa sellaisille somevaikuttajille, jotka käyttävät noita vippaskonsteja verkostonsa laajentamiseksi, pääset rahoistasi eroon aivan kuten polttaisit ne nuotiossa.

Kerro mitä haluat ja kuinka paljon kukkaroasi ajattelit raottaa, niin Seppo kertoo mikä on juuri sinulle se järkevin tapa, jotta et maksa tyhjästä.

#mainostoimisto #mainos #markkinointi #viestintä

Tarvitseeko olla kaikissa somekanavissa?2019-08-28T04:44:31+00:00

Ei tarvitse. Voit verrata somekanavaa vaikka maantieteelliseen sijaintiin tai kohderyhmään. Jos pyörität lounasravintolaa Tampereella, ei sinun kannata mainostaa sitä Napolin kaduilla. Tai jos valmistat mopon viritysosia, tuskin haluat tuhlata mainosrahoja kohderyhmään eläkeikäiset naiset.

Samalla tavalla sinun kannattaa valita yksi tai useampi somekanava, jossa erityisesti haluat näkyä. Valinta on hyvä tehdä sen perusteella mikä on liiketoiminnallesi luontevinta ja mistä kanavasta arvelet tehokkaimmin löytäväsi asiakkaat. Turha roiskiminen maksaa.

Seppo auttaa sinua sijoittamaan rahat ja kalliin aikasi oikein myös somessa. Nakkaa Sepolle viesti tai kilauta, niin pääset alkuun.

#mainostoimisto #mainos #markkinointi #viestintä

Tiedänkö etukäteen paljonko mainos tulee maksamaan?2019-09-21T07:52:16+00:00

Totta kai tiedät! Kaikki Sepon vakiopalvelut ovat selkeästi kuvattuja ja kiinteästi hinnoiteltuja. Tiedät aina etukäteen mitä saat ja mihin hintaan. Sepon hinta ja aikataulut pitävät.

Mikäli tarvettasi vastaavaa palvelua ei Sepon vakiohinnastosta löydy, Seppo tekee sinulle räätälöidyn kokonaisuuden. Siinä tapauksessa Seppo käy aina kanssasi aloituskeskustelun, eli briiffin, jossa käydään läpi tarpeesi, budjetti ja muut tarvittavat tiedot. Briiffin perusteella saat tarjouksen ja aikataulun, jotka pitävät.

Sepon kanssa asioiminen on helppoa, turvallista ja suoraviivaista.

Vektoreita ja rastereita, onko ne jotain monstereita?2019-08-28T04:43:20+00:00

Väärällä tavalla ja väärässä paikassa käytettynä jälki voi muistuttaa monsteria.

Vektorikuvaa voit suurentaa ja pienentää niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöten ja lopputulos on aina kristallinkirkas kuva. Jos suurennat rasterikuvaa liikaa, niin jälki on kuraa.

Valokuvat on rastereita ja tekstit sekä logot tehdään yleensä vektoreina. Sopivasti molempia yhdistämällä saadaan juuri oikean kokoisia, kristallinkirkkaita ja näyttäviä mainoksia, logoja tai bannereita niin lehtiin, julisteisiin kuin someenkin.

Seppo hoitaa nämä jutut ilman, että sinun tarvitsee välittää niistä pätkääkään. Meiltä tulee aina selkeät ohjeet, joita käyttämällä pärjäät Sepolta tulleiden kuvien kanssa ilman Seppoakin, jos haluat.

#mainostoimisto #mainos #markkinointi #viestintä

Voinko tehdä itse mainoksia Facebookissa, vai tarvitaanko siihen aina mainostoimisto?2019-08-29T06:00:56+00:00

Tottakai voit tehdä. Ja mikäli sinulla on aikaa, niin sitä kannattaakin opetella. Itse tekemällä teet varmasti virheitä, mutta samalla myös opit. Opetella voit jo 5-20€ päiväbudjetilla, joten rohkeasti vain kokeilemaan. Netistä löydät roppakaupalla ilmaisia ohjeita ja vinkkejä miten pääset alkuun ja vältät pahimmat virheet. Kokeiltuasi sinulla on ainakin parempi käsitys siitä mitä palikoita somemainontaan kuuluu.

Jos tarvitset apua ja vinkkejä tai bannereita somemainoksiisi, voit aina kääntyä Sepon puoleen. Autamme juuri siinä asiassa mihin apua tarvitset, ilman mainostoimistojen kalliiden kokonaispakettien ostamista tai sitoutumista pitkiin sopimuksiin. Maksat siis vain siitä mihin oikeasti apua tarvitset.

Mikäli kokeilusi aikana huomaat, että somemainonnan tekeminen itse ei ollut sinun juttu, Seppo tekee sen halutessasi kokonaan puolestasi – sopuhintaan.

Mainostoimisto ilman paskanjauhantaa.

Yhteystiedot

Järjestelijä

+358 50 3038 260

mika@sepon.fi

Järjestelijä

+358 40 522 3083

tomas@sepon.fi